tag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post7616225614349829355..comments2024-02-16T11:23:43.715+01:00Comments on Bakglädje: Skållat vörtbrödErika - Bakglädjehttp://www.blogger.com/profile/02758973582598278092noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-27335274833931045152014-12-19T21:48:05.708+01:002014-12-19T21:48:05.708+01:00Minskade kryddorna till 5g vardera, använde knappt...Minskade kryddorna till 5g vardera, använde knappt 1l porter och julmust (hälften av vardera). Istället för att reducera ner ersatte jag all vätska med dessa. Dessutom hade jag inte fint rågmjöl utan fick använda det grova rågmjöl jag av händelse hade i skåpet. Resultatet blev alldeles utmärkt, limporna ser ut som på bilden ovan, smak och konsistens klår alla vörtbröd som kan hittas i butik.<br />Fantastiskt bra recept som kommer att användas många fler gånger.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-9817171073181856982013-12-12T16:40:20.902+01:002013-12-12T16:40:20.902+01:00Om man inte har flytande vört behöver man väl inte...Om man inte har flytande vört behöver man väl inte koka ner så mycket om man ersätter vattnet med porter? Man kan väl också skålla med porter? Det är ju ändå bara vatten man kokar bort, när man kokar ner, och då försvinner säkert också en del smakämnen ... !Nilsnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-1360101604651909542010-12-15T22:25:31.100+01:002010-12-15T22:25:31.100+01:00Sabina: Det skulle kännas konstigt utan vörtbröd t...Sabina: Det skulle kännas konstigt utan vörtbröd till jul. Min mamma ska baka ett annat gott bröd som vi också ska äta på julafton.Erika - Bakglädjehttps://www.blogger.com/profile/02758973582598278092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-71410815620581255802010-12-15T16:41:33.085+01:002010-12-15T16:41:33.085+01:00Ja limpa hör verkligen till jul :D fast jag är för...Ja limpa hör verkligen till jul :D fast jag är för lata för att baka någon så det får min mamma göra och vidarebefordra till mig xDSabinahttp://sabinabakar.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-36911114419567442232010-12-15T15:50:36.972+01:002010-12-15T15:50:36.972+01:00Kaksmulan: Vad härligt med hembakt och nygräddat b...Kaksmulan: Vad härligt med hembakt och nygräddat bröd på knytiset. Förstår att det är uppskattat.<br /><br />Remsan: Jag blev väldigt nöjd med det här, förutom att jag ska minska mängden pomerans till nästa bakning.<br /><br />Lisa: Ja. :-)<br /><br />Lotte: Hihi... jag köper alla mat- och baktidning. :-)<br /><br />Marie - Cakes and Sweets: Åh, tack så mycket. Det ska jag komma ihåg nästa gång jag ska beställa något.<br /><br />Charlotta: Det jag bakade förra året ger jag inte mycket för. Det känns skönt att jag lyckades i år, annars hade jag nog gett upp :-)Erika - Bakglädjehttps://www.blogger.com/profile/02758973582598278092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-31864959737619551812010-12-15T14:45:38.670+01:002010-12-15T14:45:38.670+01:00det verkar ligga en förbannelse över vörtbröden i ...det verkar ligga en förbannelse över vörtbröden i år, har hört om flera som har misslyckats med det första gången!charlottahttp://www.matrepubliken.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-54928185214021758932010-12-15T13:39:16.163+01:002010-12-15T13:39:16.163+01:00Tack för kommentaren om mina tårtor! Jag har använ...Tack för kommentaren om mina tårtor! Jag har använt tyll nr.18 av Wilton, och om det är parpen så är det tyll nr.81.Marie - Cakes and Sweetshttp://www.cakesandsweets.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-70247289983076537002010-12-15T12:20:36.049+01:002010-12-15T12:20:36.049+01:00Åå har du också den tidningen?! Visst finns det hu...Åå har du också den tidningen?! Visst finns det hur mkt gott som helst! Kan bläddra i den om o om igen :DLottehttp://bullemamman.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-12542670019133745632010-12-14T23:01:39.845+01:002010-12-14T23:01:39.845+01:00mums!mums!Lisahttp://popflickan.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-9447699387237304862010-12-14T21:20:09.037+01:002010-12-14T21:20:09.037+01:00Tack! Mitt vörtbröd blev också misslyckat. Jag ska...Tack! Mitt vörtbröd blev också misslyckat. Jag ska testa ditt recept.Remsanhttps://www.blogger.com/profile/11667887819610200216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-81957409299945266782010-12-14T20:24:07.852+01:002010-12-14T20:24:07.852+01:00Har aldrig vågat mig på att baka vörtbröd men en a...Har aldrig vågat mig på att baka vörtbröd men en av våra vänner brukar ha med hembakat (och nybakat( vört till vårt knytis julbord och det är ju sååå gott. Nästa år.... Kul att ditt blev bra men jag håller med dig, inte för mycket pomerans.Kaksmulanhttp://kaksmulan.se/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-85158249480346510212010-12-14T20:08:16.867+01:002010-12-14T20:08:16.867+01:00Erka Perka: Ja, det blev riktigt vackert faktiskt ...Erka Perka: Ja, det blev riktigt vackert faktiskt med den mörka ytan.<br /><br />Cupcakesfluffan: Vad bra att du fått tag i riktig vört. Nästa år ska jag höra mig för om något bageri i närheten kanske säljer.<br /><br />Sarah: Det jag bakade förra året blev verkligen hemskt. Det här blev gott, men nästa gång ska jag ha i mindre pomerans... men det är ju en smaksak. :-)<br /><br />Hanna: Ja, nu vet jag att jag kan testa det här receptet igen. :-)Erika - Bakglädjehttps://www.blogger.com/profile/02758973582598278092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-89330944915500009712010-12-14T19:51:13.003+01:002010-12-14T19:51:13.003+01:00Mmm, det ser gott ut! Skönt att du hittade ett bra...Mmm, det ser gott ut! Skönt att du hittade ett bra recept i år.Hannahttps://www.blogger.com/profile/16147364436270642113noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-27393162751014596902010-12-14T19:50:03.550+01:002010-12-14T19:50:03.550+01:00Låter bra att det blev lyckat, hade tänkt baka lit...Låter bra att det blev lyckat, hade tänkt baka lite vört i år, men vet ju inte vilket recept jag ska ta. kanske detta :)Sarahhttps://www.blogger.com/profile/03168181394752343357noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-70689878272670790992010-12-14T19:34:11.311+01:002010-12-14T19:34:11.311+01:00Har hunnit baka två olika varianter av vörtbröd, b...Har hunnit baka två olika varianter av vörtbröd, båda innehåller flytande vört som jag hade turen att få tag på och rågsurdeg, blev himla goda, bakade det ur Pain de Martins bok och ett jag hittat i Göteborgs PostenCupcakesfluffanhttps://www.blogger.com/profile/04273912453542812892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-40693059146607724402010-12-14T17:41:44.743+01:002010-12-14T17:41:44.743+01:00Vilken fint bröd. Vörtbröd har jag aldrig bakat. K...Vilken fint bröd. Vörtbröd har jag aldrig bakat. Kankse ska ta och prova det här receptet.Erka Perkahttps://www.blogger.com/profile/14211078708583473818noreply@blogger.com